x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Programul „Roşia românească” va fi extins şi pentru alte legume

Programul „Roşia românească” va fi extins şi pentru alte legume

07 Oct 2019   •   18:50
Programul „Roşia românească” va fi extins şi pentru alte legume

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat, luni, la Sibiu, că va extinde programul „Roşia românească” şi la alte legume.

Întrebat dacă va extinde programul „Roşia românească” şi la alte legume, ministrul Daea a declarat: „Bună întrebare (...) Aşteptaţi până poimâine să vedeţi că vom extinde acest program şi vom preciza concret, miercuri, cu ocazia Forumului de la Bucureşti, unde vă aşteptăm”. Miercuri este Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti.

Câteva mii de producători din România au beneficiat în acest an de bani în cadrul programului de sprijin pentru tomate, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate, începând cu luna mai şi până în decembrie.

Pentru a primi ajutorul de minimis în valoare de 3.000 de euro/an, producătorii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată. De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

AGERPRES

×