x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Proiectantul sectorului Târgu Mureș-Târgu Neamț din A8, monitorizat de CNAIR

Proiectantul sectorului Târgu Mureș-Târgu Neamț din A8, monitorizat de CNAIR

23 Ian 2021   •   11:07
Proiectantul sectorului Târgu Mureș-Târgu Neamț din A8, monitorizat de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că va monitoriza săptămânal activitatea de proiectare a sectorului Târgu Mureș-Târgu Neamț al Autostrăzii A8, după ce la firma de proiectare „s-a constatat o incapacitate constantă”.

„În ceea ce privește proiectarea sectorului Târgu Mureș - Târgu Neamț, există o incapacitate constatată, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia să monitorizăm permanent acest prestator de servicii. Astfel, în fiecare zi de luni, la sediul ministerului analizăm stadiul evoluției serviciilor de proiectare pe acest proiect”, a declarat Mariana Ioniță, director general al CNAIR.

Conform unui comunicat al companiei, din acest grup de lucru interinstituțional fac parte autoritățile publice centrale care concură la realizarea investiției cu scopul de a simplifica și fluidiza procesul de implementare a proiectului.

„Acest lucru îl realizăm tocmai pentru ca documentația să corespundă, încă de la faza de inițiere, cu cerințele avizatorilor importanți în procesul de implementare”, a mai spus Mariana Ioniță.

De asemenea, CNAIR anunță că a fost atenționat proiectantul Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial, printr-o adresă transmisă la sediul central din Madrid, căruia i s-a solicitat o alocare de forță de muncă suplimentară, necesară și corespunzătoare dezvoltării proiectului. „Am solicitat personal și utilaje pentru finalizarea studiilor geo în zona montană, astfel încât să se recupereze timpul pierdut și să se intre în grafic”, a adăugat Mariana Ioniță.

În ceea ce privește sectorul Tg Neamț-Iași-Ungheni, CNAIR anaunță că acesta se află în procedură de achiziție publică, având trei ofertanți.

„Până în acest moment a fost finalizată partea de DUAE, dar și evaluarea tehnică. În prezent, se așteaptă avizul ANAP. După primirea avizului, va urma evaluarea financiară. Estimăm că finalizarea procesului de evaluare va avea loc în prima jumătate a lunii februarie. Astfel, în cazul în care nu vor exista contestații, la începutul lunii martie, se poate semna contractul. Evident, acest fapt este condiționat de corectitudinea ofertantului desemnat câștigător, care are obligația, conform legislației în vigoare, să aducă toate documentele solicitate”, a mai spus director general al CNAIR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: a8 targu mures-targu neamt CNAIR