x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reacția lui Cîțu, după anunțul INS: Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă și responsabilă

Reacția lui Cîțu, după anunțul INS: Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă și responsabilă

09 Sep 2020   •   12:51
Reacția lui Cîțu, după anunțul INS: Am implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă și responsabilă

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță „vești excelente pentru toți români”, într-un mesaj publicat pe Facebook. El susține că a implementat o politică fiscală anticiclică, prudentă și responsabilă: „În continuare este nevoie și de dobânzi reale zero sau chiar negative pentru a menține acest ritm”.

Cîțu mai spune că datele prezentate miercuri de INS susțin fară dubii scenariul revenirii economiei în "V" începând cu trimestrul III.

”Economia României a răspuns perfect la măsurile implementate de guvernul PNL!! Investițiile nete în economie mai mari în trimestrul II și semestrul I din 2020 față de aceeași perioadă din 2019. Doar guvernul PNL a investit cea mai mare sumă din ultimii zece ani în primul semestru și se vede. Pariul guvernului PNL pe investiții este confirmat de date oficiale”, a mai scris Cîțu.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat, în primul semestru al anului, 41.596 milioane de lei, în creștere cu 1,5%, comparativ cu semestrul I 2019, a anunțat marți Institutul Național de Statistică (INS).

 

 

×
Subiecte în articol: florin citu