x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Record naţional: 26.000 de porci, eutanasiaţi dintr-un foc

Record naţional: 26.000 de porci, eutanasiaţi dintr-un foc

de Dan Straut    |    20 Ian 2020   •   19:30
Record naţional: 26.000 de porci, eutanasiaţi dintr-un foc
Sursa foto: agnormark/Getty Images/iStockphoto

Pesta porcină face noi victime, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost atins şi un record naţional. Compania Premium Porc, al doilea cel mai mare producător de profil din România, a depistat un caz de pestă porcină în ferma Gulianca, din judeţul Brăila, şi nu mai puţin de 26.000 de porci trebuie sacrificaţi. Informaţia a apărut în presa daneză, iar reprezentanţii companiei din România au confirmat apariţia bolii.

„În 14 ani de activitate pe piaţa din România, în care am pus mereu biosecuritatea şi bunăstarea animalelor pe primul loc, este pentru prima dată când ne confruntăm cu această situaţie într-o fermă proprie de aceste dimensiuni. Este un moment greu, căruia trebuie să-i facem faţă ca o echipă”, a declarat Lars Drescher, CEO Premium Porc Group.

„În total, 26.000 de porci vor fi sacrificaţi pe proprietatea afectată. Din acest total, 5.400 sunt scroafe, iar restul, purcei. Aceasta este prima dată când una dintre fermele companiei a fost lovită de boală”, potrivit publicaţiei Animal Pharm din Danemarca. Aceeaşi companie mai deţine o fermă şi în judeţul Vrancea, la Goleşti, unde în imediata sa apropiere a fost descoperit, vineri noaptea, un focar de pestă porcină.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 540.000 de porci au fost sacrificaţi după apariţia virusului pestei porcine în România, la 31 iulie 2017. 

×