x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie România solicită UE o strategie forestieră clară și cu surse de finanțare

România solicită UE o strategie forestieră clară și cu surse de finanțare

19 Iul 2021   •   20:55
România solicită UE o strategie forestieră clară și cu surse de finanțare
Sursa foto: Romsilva

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat că România solicită partenerilor europeni elaborarea unei strategii forestiere cu obiective clare și cu surse de finanțare. Greul protejării pădurilor seculare cade pe patru țări, printre care și România, a spus demnitarul.

România militează pentru realizarea unei strategii forestiere cu obiective clare, dar și cu surse de finanțare. În strategia UE nu se vorbește aproape deloc despre finanțare, a spus ministrul Tánczos Barna, luni, în timpul unei conferințe de presă.
În UE vor fi patru țări care vor duce greul monitorizării privind pădurile virgine, a mai spus demnitarul. Este vorba despre România, Bulgaria. Finlanda și Suedia, majoritatea pădurilor mai vechi de 100 de ani fiind în aceste țări.

De asemenea, ministrul Mediului a arătat că România are nevoie de ajutor de la UE pentru protejarea pădurilor seculare

România are un rol foarte important în ceea ce privește pădurile virgine, strategia trebuie să aibă în vedere că țara face un efort ieșit din comun pentru protejarea biodiversității, a precizat Tánczos Barna.

Suprafața totală de păduri care beneficiază de protecție în România este de aproximativ 3 milioane de hectare, iar statul român alocă anualiar statul român alocă anual aproximativ 100 de milioane de lei. 

Mediafax

×
Subiecte în articol: ue forestier