x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii comunică prin messenger la foc automat

Românii comunică prin messenger la foc automat

de Valentin Gros    |    21 Ian 2020   •   11:03
Românii comunică prin messenger la foc automat

Şapte din zece români (71%), utilizatori de Internet, comunică zilnic prin intermediul serviciilor de mesagerie instantanee, cei mai mulţi (82%) fiind din categoria tinerilor între 18 şi 30 ani, relevă rezultatele celei de-a cincea ediţii a studiului „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat de Exact Business Solutions în noiembrie 2019. 

 

Conform datelor, studiul anterior, efectuat în urmă cu doi ani (noiembrie 2017), arăta că doar cinci din
zece români utilizatori de Internet foloseau zilnic serviciile de mesagerie instantanee.
Analiza scoate în evidenţă faptul că, în prezent, serviciile de mesagerie instantanee s-au bucurat de o creştere semnificativă în ultimii doi ani. În acest context, e-mail-urile urmează acelaşi trend ca şi până acum, fiind în continuare utilizate de şase din zece români.

Slabă mişcare după 65 de ani 

Potrivit sursei citate, tinerii de 18-30 ani sunt cei care utilizează serviciile de mesagerie instantanee în procentaj de 82%, iar în cazul adulţilor de 31-45 ani se constată o rată de utilizare de 70%, în timp ce în cadrul categoriei de vârsta 46-65 de ani procentajul utilizatorilor este de 60%.
În funcţie de gen, peste trei sferturi dintre femei (77%) utilizează serviciile de mesagerie instantanee, faţă de 63% în cazul bărbaţilor.
Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 1.072 de persoane, selectate dintr-un panel care conţine 50.000 de respondenţi, chestionarul fiind administrat online. 

La nivel naţional, bucureştenii conduc în clasamentul utilizatorilor de mesagerie instant, cu opt din zece persoane. În cazul oraşelor mari şi mici, precum şi în rural, utilizatorii de mesagerie instant se  egăsesc în procentaj de aproximativ 70%.

Cum funcționează sistemele
Sistemele de mesagerie instantanee asigură schimbul de mesaje de tip text cu una sau chiar mai multe persoane deodată. Acest mijloc de comunicare afişează mesajele aproape instantaneu, permiţând astfel un dialog interactiv. Majoritatea serviciilor moderne oferă şi un sistem de informare despre prezenţă, indicând dacă persoanele din lista personală de contacte sunt conectate la sistem şi disponibile pentru comunicare.

×