x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii cumpără bilete de avion doar „dus“

Românii cumpără bilete de avion doar „dus“

de Valentin Gros    |    18 Noi 2020   •   17:00
Românii cumpără bilete de avion doar „dus“

Românii continuă să rezerve bilete de avion în ultima perioadă, cu preponderență „dus”, iar destinaţiile cele mai solicitate rămân Marea Britanie, Spania, Germania şi Franţa. Luna septembrie 2020 a dat semnale de revenire a apetitului pentru călătorii.

 

Anul acesta, circa 80% din totalul zborurilor au fost pentru zboruri „one way”, după ce în 2019, ponderea acestui tip de călătorie
era de sub 50%, rezultă dintr-o analiză realizată de agenția de turism online Vola.ro.

„În unele cazuri, acest lucru a însemnat şi costuri mai mari pentru pasagerii români, care au plătit în unele situaţii şi cu peste  
20% mai mult decât anul trecut pentru un bilet de avion doar dus spre Franţa şi Germania şi cu peste 30% pentru un bilet de avion doar dus spre Italia şi Spania”, se arată în analiza citată. 

Aproape jumătate de milion de români lucrează sau studiază în prezent în Marea Britanie. În septembrie 2020, românii au rezervat bilete de avion către această destinație de top, cu tarife de până la 18% mai mici decât anul trecut, preţul mediu fiind de 161 euro pentru un zbor dus-întors. În octombrie, preţurile au fost cu aproape 24% mai mici, respectiv de 127 euro pentru un zbor dus-întors.

Căutările şi rezervările pentru călătoriile în perioada Crăciunului şi a Anului Nou sunt mult mai scăzute în prezent față de anul trecut.

×