x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii pot să facă banking exclusiv pe mobil

Românii pot să facă banking exclusiv pe mobil

de Daniela Ivan    |    19 Oct 2017   •   18:44

Telekom România şi banca poloneză Alior Bank au lansat, ieri, Telekom Banking, un serviciu financiar care permite clienţilor să-şi deschidă un cont curent direct de pe mobil şi să beneficieze de un card de debit, pe care-l pot lua de la orice magazin Telekom sau Germanos ori îl pot primi prin curier acasă. Cardul permite retrageri gratuite de la orice ATM din ţară şi străinătate. În plus, prin intermediul mobile banking se pot face transferuri gratuite în lei către orice bancă din ţară. Telekom Banking oferă şi o platformă de schimb valutar accesibilă 24 de ore din 24, unde se pot face tranzacţii la preţuri avantajoase.

„Într-o primă fază, vom oferi conturi curente, carduri de debit, depozite şi un serviciu de schimb valutar online, urmând ca în faza următoare să lansăm oferta noastră de credite”, a declarat Celina Waleśkiewicz, director general adjunct al Alior Bank. Depozitele sunt garantate de fondul de garantare din Polonia.

Deşi un astfel de serviciu care face concurenţă băncilor clasice este unic în România, în alte ţări, inclusiv în Polonia, este foarte popular, susţin reprezentanţii Telekom România. 

×
Subiecte în articol: banking pe mobil