x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie S-au scumpit profesorii

S-au scumpit profesorii

09 Dec 2020   •   09:49
S-au scumpit profesorii

În ciuda crizei economice asociate crizei medicale, ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică nu sunt pe placul angajatorilor.  Costul orar al forţei de muncă în trimestrul al treilea a înregistrat o rată de creştere de 5,68% faţă de perioada similară din 2019. De asemenea, faţă de trimestrul precedent, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 1,36%.

 

Comparativ cu trimestrul II din 2020, în trimestrul al III-lea cea mai mare creştere a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a fost în învăţământ - 18,82%. Motivul: vacanţa şcolară a diminuat timpul efectiv lucrat. 

 

Creşteri mai mari ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au mai înregistrat în activităţile de hoteluri şi restaurante (5,86%), administraţie publică (3,52%) şi industrie prelucrătoare (2,48%). Cele mai importante scăderi ale costului orar al forţei de muncă au fost în intermedieri financiare şi asigurări (-6,53%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (-4,62%), industria extractivă (-3,16%), respectiv activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport (-3,08%). 

×