x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Samsung este investigat în România pentru înțelegeri cu mai mulți retaileri

Samsung este investigat în România pentru înțelegeri cu mai mulți retaileri

05 Apr 2021   •   18:20
Samsung este investigat în România pentru înțelegeri cu mai mulți retaileri

Consiliul Concurenţei întreprinde o investigaţie pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România deoarece compania sud-coreeană Samsung este suspectată că a făcut înțelegeri cu mai mulți retaileri cu privire la prețurile de vânzare. Este vorba despre eMag, Alttex și Flanco, se arată într-un document al instituției.

"Inspecţiile s-au derulat în cadrul unei investigaţii privind posibile înţelegeri şi/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România SRL pe piaţa produselor electronice şi IT&C din România. Astfel, investigaţia vizează relaţia dintre compania Samsung Electronics România SRL şi partenerii acesteia, printre care Altex România SRL, Flanco Retail SA şi Dante Internaţional SA", au arătat reprezentanţii CC.

Ancheta a pornit de la informaţiile primite pe Platforma Avertizorilor de Concurenţă.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţiale, iar documentele ridicate sunt analizate de autorităţile române de concurenţă. Acestea sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: samsung altex emag flanco