x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Isărescu: Mesajul principal şi permanent al BNR este de parteneriat durabil şi robust cu Banca Naţională a Moldovei

Isărescu: Mesajul principal şi permanent al BNR este de parteneriat durabil şi robust cu Banca Naţională a Moldovei

11 Iun 2021   •   15:10
Isărescu: Mesajul principal şi permanent al BNR este de parteneriat durabil şi robust cu Banca Naţională a Moldovei

Mesajul principal al Băncii Naţionale a României este de parteneriat durabil şi robust cu Banca Naţională a Moldovei, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la ceremonia de semnarea a noului Acord de Cooperare dintre Banca Naţională a Moldovei şi Banca Naţională a României.

"Încep prin a menţiona că în acest an celebrăm 20 de ani de la semnarea primului acord de cooperare între băncile centrale al României şi Moldovei. Folosesc acest prilej pentru a întări afirmarea relaţiilor de colaborare şi de apropiere dintre România şi Republica Moldova, dintre băncile noastre centrale, în baza valorilor şi simbolurilor comune. Mesajul principal şi permanent al Băncii Naţionale a României este de parteneriat durabil şi robust cu Banca Naţională a Moldovei. De aceea ne-am dorit să continuăm într-o formă reglementată cooperarea între instituţiile noastre. De altfel, multiplele transformări în cadrul de reglementare aferent sectorului bancar atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional au impus încheierea unui nou acord care să-l înlocuiască pe cel în vigoare din 27 iulie 2001. Semnăm deci astăzi noul acord de cooperare între Banca Naţională a Moldovei şi Banca Naţională a României", a spus Mugur Isărescu.

El a menţionat că obiectivul general al acestui nou acord îl constituie dezvoltarea şi extinderea conlucrării în domeniile de interes reciproc, în vederea promovării unei bune funcţionări a sistemelor financiar bancare din Republica Moldova şi România.

×
Subiecte în articol: mugur isarescu