x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scandalul financiar al anului: Falitul Wirecard are filială în România

Scandalul financiar al anului: Falitul Wirecard are filială în România

de Dan Constantin    |    27 Iun 2020   •   12:59
Scandalul financiar al anului: Falitul Wirecard are filială în România
Sursa foto: Hepta

Șocul produs pe piața financiară europeană de falimentul WIRECARD ajunge în instituțiile de supraveghere ale UE. Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene a cerut ESMA-organismului european de reglementare a pieței serviciilor financiare- o analiză preliminară a acestei afaceri. 

WIRECARD, principal operator pe piața plăților on line din Germania, a cerut în această săptămână insolvența pentru o „gaură” de 1,9 miliarde euro care nu se regăsesc în conturi.Autoritatea de supraveghere a pieței financiare și de capital  din Germania -BoFin- a fost complet surprinsă de falimentul WIRECARD , ceea ce arată fisuri sau complicități în instituția de reglementare.

Ministrul german de finanțe, Olof Scholz, este pus într-o situație incomodă de declanșarea acestui scandal înainte cu câteva zile de preluare de către Germania a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Oficialii germani spun că activitatea WIRECARD este complexă și greu de controlat doar de un organism național, activitatea holdingului desfășurându-se în 26 de țări.

Filiala WIRECARD din România oferă servicii specifice de plăți online. Pe site-ul companiei care reunește,,experți în tehnologie financiară” ,clienților li se spune că „viitorul plăților se schimbă cu noi”. Cei care conduc activitatea de la București a gigantului declarat falit sunt Utku Ogrendil (Managing  director), Idris Berber( COO), Anca Dragomir (CFO).

  •  
  •  
  •  
  •  

×
Subiecte în articol: wirecard