x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări importante la vârful Renault. Cine va fi responsabil de performanțele grupului

Schimbări importante la vârful Renault. Cine va fi responsabil de performanțele grupului

05 Sep 2020   •   21:00
Schimbări importante la vârful Renault. Cine va fi responsabil de performanțele grupului
Sursa foto: Hepta

Renault a anunţat numirea lui Nicolas Maure în funcția de vicepreşedinte executiv al grupului pentru redresarea performanţelor şi revenirea la un nivel satisfăcător de profitabilitate până în 2022. Acesta a fost director general la Automobile Dacia până în 2016.

"În strânsă colaborare cu mărcile şi totalitatea funcţiilor grupului,  va avea responsabilitatea de a propune şi superviza un plan de acţiune vizând pe de o parte o reducere semnificativă a costurilor fixe şi variabile, iar pe de altă parte generarea de venituri şi de lichidităţi" a informat noul CEO al grupului Renault, Luca de Meo.

Nicolas Maure s-a născut în 1960, a absolvit École centrale din Paris şi deţine un MBA la (1983) la Institutul European pentru Administrarea Afacerilor (INSEAD). El s-a alăturat grupului Renault în 2000.

În ianuarie 2014, Maure a devenit directorul general al Groupe Renault România şi director general al Automobile Dacia S.A. până în aprilie 2016. Apoi a fost numit preşedinte al constructorului auto rus AVTOVAZ.

De la 1 ianuarie 2018, Nicolas Maure a devenit director de operaţiuni pentru regiunea Eurasia la Groupe Renault.

Renault a anunţat un plan destinat reorganizării grupului în jurul mărcilor sale, pe care le va regrupa în patru unităţi de business: Renault, Dacia, Alpine şi New Mobility. 

Constructor de automobile din 1898, Grupul Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător însemnat pe piaţa auto europeană.

×
Subiecte în articol: Renault nicola maure Dacia