x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Schimbări marca Ariton: Noul şef al Transelectrica, expert în IT

Schimbări marca Ariton: Noul şef al Transelectrica, expert în IT

04 Mai 2011   •   17:05
Schimbări marca Ariton: Noul şef al Transelectrica, expert în IT
Sursa foto: transelectrica.ro/

Epurarea făcută de ministrul Economiei, Ion Ariton, continuă printre directorii companiilor de stat pe care instituţia sa le păstoreşte.

 Săptămâna trecută, Stelian Gal, directorul Transelectrica, a fost schimbat de Ariton de la conducerea transportatorului naţional de electricitate printr-un ordin de ministru şI înlocuit cu Horia Hăhăianu.
Contactat de Jurnalul Naţional, Gal a spus că este a treia oară când i se întâmplă să fie înlocuit de minister. "Este un ordin de ministru, pe care îl respect. Voi mai rămâne o vreme în Consiliul de Administraţie, după care mă voi pensiona”, a declarat el. El a completat că nu a primit vreo explicaţie oficială privind motivul înlocuirii sale.

Horia Hăhăianu conduce din aprilie 2009 Teletrans, filiala Transelectrica care furnizează servicii de comunicaţii, IT şI se îngrijeşte de reţeaua de fibră optică. Hăhăianu este de asemenea şi unul dintre fondatorii companiei locale Digisign, furnizor de soluţii de securitate IT. 

Dacă Hăhăianu este un expert în IT, Gal este un vechi specialist în energie. Potrivit notei biografice pusă pe site-ul Transelectrica, Stelian Alexandru Gal a fost numit Director General al Transelectrica la data de 15 noiembrie 2010, după ce anterior deţinuse funcţia de director al Sucursalei de Transport Sibiu. El a mai fost director general al companiei în perioada 2005-2009, director al Sucursalei de Transport Sibiu (2002-2005, 2009-noiembrie 2010), director general adjunct Transelectrica (2000-2002), directorul Sucursalei de Transport (1998 – 2000), director tehnic al Sucursalei de Transport şi Distribuţie Sibiu (1990-1998). 
"El este licenţiat al facultăţii Politehnica din Timisoara (1970), iar in anul 1994 a obţinut doctoratul în protecţie de distanţă digitală. Activitatea sa ştiinţifică este în special dedicată sistemelor de protecţie, automatizări ale reţelei electrice şi este autorul a peste 60 lucrări ştiinţifice prezentate în ţară şi în străinătate, a 4 carti: "Scheme de relee complexe în energetică” (1998), "Centrale şi reţele electrice” (1998), "Implementarea echipamentelor digitale de protecţie şi comandă pentru reţele electrice” (2000) şi "Centrale, staţii şi reţele electrice- Elemente de bază” (2005), se arată în documentul Transelectrica.

De asemenea, Gal deţine două brevete de invenţie "Protecţie de rezervă independentă” şi "Protecţie de distanţă digitală”.

 Decizia de schimbare a directorului Transelectrica urmează să fie pusă în aplicare din 11 mai, când urmează să se întâlnească Consiliul de Administraţie al societăţii.

×
Subiecte în articol: schimbari Transelectrica ion ariton