x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se cere preţ corect pentru gazele naturale 

Se cere preţ corect pentru gazele naturale 

de Adrian Stoica    |    07 Iul 2020   •   10:30
Se cere preţ corect pentru gazele naturale 

Avocatul Poporului a admis petiţia formulată de Asociaţia Energia Inteligentă (AEI) privind lipsa de legalitate a stabilirii unilaterale a preţului gazelor naturale de către furnizori începând cu data de 1 iulie 2020 şi a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei să soluţioneze solicitările formulate. 

 

Cu câteva zile înainte de data de 1 iulie, când a intrat în vigoare liberalizarea preţului la gaze pentru consumatorii casnici, AEI a făcut o petiție prin care a cerut eliminarea impunerii unui preț stabilit unilateral de furnizor consumatorilor casnici. Concret, AEI cerea eliminarea art. 4 din Ordinul ANRE nr. 27/2020, care stabilește că la data de 1 iulie 2020, consumatorii de gaze care rămân la același furnizor vor trebui să plătească prețul impus de furnizor şi propunea o formulă de calcul clară pentru stabilirea preţului final la consumatorul casnic.

 

„Lipsa dialogului între majoritatea furnizorilor și clienții lor casnici se realizează pe fondul legislației realizate de ANRE, care favorizează furnizorii, permițându-le acestora impunerea unui Preț Incorect la Gaze împotriva voinței consumatorului casnic”, susţine AEI.
 

×