x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sfaturi privind alegerea  unui elevator auto

Sfaturi privind alegerea  unui elevator auto

30 Iun 2021   •   17:10
Sfaturi privind alegerea  unui elevator auto

Vrei să îți deschizi un atelier auto? Ei bine, trebuie să știi că unul dintre cele mai importante echipamente din orice atelier auto este elevatorul auto. Alegerea unui elevator auto potrivit va ajuta la îmbunătățirea siguranței și eficienței muncii.

Datorită elevatorului auto, mecanicul va putea să ridice cu ușurință mașina până la înălțimea dorită, iar această înălțime de ridicare poate fi reglată în funcție de nevoie. În mod obișnuit, diferitele tipuri de elevatoare auto sunt utilizate în ateliere pentru creșterea spațiului de parcare și pentru efectuarea cu ușurință a  lucrărilor de întreținere a mașinii. În afară de atelierele auto, elevatoarele auto sunt folosite în showroom-urile auto și în centrele comerciale pentru a mări spațiul de parcare.

Elevatoare funcționează potrivit principiului lui Pascal. Pentru funcționarea elevatorului se folosește în general un fluid pe bază de petrol. Pentru ridicarea unui vehicul fluidul este presurizat cu o pompă hidraulică. Odată presurizat va intra în cilindrul hidraulic și va extinde tija pistonului. Acest lucru va contribui la ridicarea elevatorului hidraulic și implicit a vehicului la înălțimea dorită. Pentru coborârea vehicului se deschide supupa pentru ca fluidul să  se scurgă înapoi în rezervor.

Elevatoarele auto hidraulice sunt cele mai frecvent utilizate în industria automobilelor pentru ridicarea în siguranță a încărcăturilor grele. Spre deosebire de elevatoarele auto care utilizează alte mecanisme diferite, elevatoarele hidraulice sunt mai ieftine de instalat și ocupă mai puțin spațiu. Capacitatea de a face față sarcinilor grele prin depunerea unui efort uman minim este, de asemenea, un avantaj al ridicării hidraulice a mașinii. Dezavantajul elevatorului auto hidraulic îl reprezintă pierderile de lichid și viteza mică.

Tipuri de elevatoare auto hidraulice

Elevatoare auto cu patru coloane. Acest tip de elevatoare au patru coloane (câte una la fiecare colț) și o platformă de ridicare asemănătoare unei rampe care unește aceste coloane care ajută la ridicarea vehiculului. Pe piață sunt disponibile elevatoare auto cu patru coloane cu capacități de ridicare diferite și dimensiuni ale suprafeței de bază. Poți alege elevatorul necesar intrând pe eqp.ro și luând în considerare aceste specificații. Sistemul puternic de blocare utilizat va ajuta la poziționarea vehiculului la înălțimea necesară și la prevenirea accidentelor. De asemenea, platforma de bază dreptunghiulară va oferi mai multă stabilitate vehiculului ridicat. În mod obișnuit, elevatoarele cu patru coloane sunt utilizate pentru servicii de aliniere a roților, schimbarea uleiului și servicii de reparații.

Elevatoare auto cu două coloane. Aceste elevatoare sunt potrivite pentru vehiculele mici și au două coloane cu brațele în formă triunghiulară. Aceste elevatoare sunt potrivite pentru atelierele mici și sunt mai puțin costisitoare decât alte tipuri de elevatoare. Ele sunt simetrice și asimetrice. În cazul celor simetrice, fiecare braț susține jumătate din sarcină și ambele coloane stau față în față. Elevatorul asimetric are coloane cu design rotativ  și brațe oscilante de diferite lungimi.

Elevatoare auto tip foarfecă. Elevatorul auto tip foarfecă are două platforme suprapuse și este potrivit pentru spații mici. Pârghiile retractabile care se extind în zig-zag sunt plasate între aceste platforme. Pe piață există elevatoare tip foarfecă  de suprafață și elevatoare tip foarfecă îngropate.

 

Elevatoare auto îngropate. Elevatoarele îngropate sunt proiectate pentru a maximiza spațiul. În acest caz se folosește un mecanism hidraulic de ridicare amplasat sub pământ și poate fi acționat cu un întrerupător conectat la elevator. Majoritatea atelierelor mari de reparații auto folosesc elevatoare care sunt ascunse sub podeaua atelierului atunci când nu sunt utilizate. Durabilitatea, flexibilitatea și siguranța sunt avantajele acestui tip de elevator, iar dezavantajul său îl constituie instalarea complexă. Elavatorul cu o singură coloană, elevatoarele cu două coloane side-by-side intră, de asemenea, în categoria elevatoarelor îngropate.

Elevatoare pentru operațiuni de echilibrare a roților. Elevatoarele de echilibrare a roților sunt special concepute pentru executarea lucrărilor de echilibrare a roților. Acestea arată similar cu cele cu  cu patru coloane. Aceste tipuri de elevatoare au o capacitate de ridicare diferită, potrivită pentru autovehiculele mici și mari.

Acestea fiind zise, îți urăm succes în alegerea elevatorului auto potrivit pentru afacerea ta.

×