x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Șoc pe Bursa germană! Falimentul WIRECARD miroase a escrocherie de proporții

Șoc pe Bursa germană! Falimentul WIRECARD miroase a escrocherie de proporții

de Dan Constantin    |    26 Iun 2020   •   09:52
Șoc pe Bursa germană! Falimentul WIRECARD miroase a escrocherie de proporții
Sursa foto: Hepta

Cererea de insolvabilitate depusă de WIRECARD a produs un șoc pe piața de capital din Germania.Titlurile WIRECARD, cotate pe bursa din Frankfurt s-au prăbușit într-o săptămână de la 100 de euro la o valoare de 3,3 euro/acțiune. Este primul faliment din ultimii 30 de ani al unei companii incluse în indicele DAX , considerat ca foarte solid în evaluări și control. 

WIRECARD este un holding de servicii de plată care asigura transferul de plăți pentru operații comerciale. Ultimul bilanț contabil a relevat o pierdere de peste 1 miliard de euro, analizele intrând acum în zona penală pentru falsuri , operațiuni frauduloase și manevre ilicite pe bursă. Președintele companiei, Markus Braun,considerat  un „guru” al afacerilor, a plătit 5 milioane de euro cauțiune ca să nu fie arestat.

Sunt multe întrebări legate de sistemul de supraveghere al pieței germane de capital. WIRECARD nu intra sub supraveghere bancară pentru că nu era o companie cu risc sistemic. Dar falimentul creează probleme unor bănci importante- Commerzbank, acționar în WIRECARD, ING și Credit Agricol care au dat credite societății .

×
Subiecte în articol: wirecard faliment