x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Societe General: Performanta dicteaza valoarea bonusurilor!

Societe General: Performanta dicteaza valoarea bonusurilor!

19 Mar 2018   •   09:42
Societe General: Performanta dicteaza valoarea bonusurilor!
Sursa foto: Picasa 2.7

Societe Generale, a treia mare bancă din Franţa, a redus cu un sfert bonusurile pentru traderii săi, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Reducerea a fost comunicată angajaţilor în ultimele săptămâni, susţin sursele.

 

Un purtător de cuvânt al SocGen a refuzat să comenteze informaţia. Declinul semnificativ al bonusurilor vine pe fondul performanţei slabe a activităţilor de tranzacţionare din cadrul grupului bancar francez. În trimestrul patru din 2017, veniturile diviziei de instrumente cu venit fix, valute şi materii prime au scăzut cu aproximativ 7%, la 515 milioane de euro (633 milioane de dolari), din cauza volatilităţii de pe pieţele financiare.

Reducerea bonusurilor vine după ce directorul general Frederic Oudea a afirmat că la activităţile de tranzacţionare compensaţiile vor veni în urma performanţelor. Luna trecută, rivala franceză Natixis SA a anunţat majorarea cu 10% a bonusurilor pe 2017.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

AGERPRES

×