x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sprijin pentru fermieri. Cât vor primi agricultorii și crescătorii de animale

Sprijin pentru fermieri. Cât vor primi agricultorii și crescătorii de animale

02 Oct 2020   •   11:21
Sprijin pentru fermieri. Cât vor primi agricultorii și crescătorii de animale
Sursa foto: FOTO: Hepta

Guvernul a aprobat sprijinul pentru ovine și caprine de 17,9 euro/animal, iar pentru culturile agricole este de 98,7381 euro/hectar prin schema unică de plată pe suprafață. De acestea vor beneficia peste 800.000 de fermieri.

"În şedinţa de Guvern din data de 1 octombrie 2020 a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine", transmite Ministerul Agriculturii.

Cuantumurile pentru plata redistributivă au fost stabilite la 5 euro/hectar pentru fermierii care au între 1 şi 5 hectare şi 48,1053 euro/hectar pentru cei cu 5 şi până la 30 de hectare. Plata pentru înverzire este de 57,8245 euro/ha, iar cea cea pentru tinerii fermieri  de 36,6119 euro/ha.

Plata directă pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71,3 milioane de euro. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va acorda plăţi în avans în cadrul schemelor de plăţi directe din sectorul vegetal şi zootehnic, de maxim 70%, începând cu 16 octombrie.Acesta va fi plătit după finalizarea controalelor administrative.

Banii provin din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul aprobat MADR pentru 2020 şi 2021.

×