x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune. Standard & Poor's reconfirmă ratingul de țară al României

Vești bune. Standard & Poor's reconfirmă ratingul de țară al României

06 Iun 2020   •   06:20
Vești bune. Standard & Poor's reconfirmă ratingul de țară al României
Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/eflon/25477273332

Standard & Poor's (S&P) a anunțat o decizie vitală pentru România. 

Ratingul României rămâne la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală. Standard & Poor's (S&P) a menţinut perspectiva negativă, subliniind că sunt riscuri cu privire la balanțele fiscală și externă în următorul an și jumătate, dacă factorii de decizie nu stabilizează și consolidează poziția bugetară după recesiunea generată de COVID-19. 

”Agentia de rating Standard and Poors confirmă rating-ul de țară al României - Investment Grade.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook, atasând o imagine ce confirmă cel mai scăzut scor pentru ”investment grade”.

 

„Deși ne așteptăm ca efectele negative economice și fiscale induse de COVID-19 să împingă datoria publică netă a României la 43% din PIB în 2020, iar cheltuielile cu dobânzile să crească până la aproape 5% din veniturile fiscale, anticipăm o consolidare fiscală semnificativă după alegeri. Considerăm că accesul României la finanțare externă și nivelul moderat al datoriei externe încă atenuează presiunile generate de reducerea investițiilor străine directe și a remiterilor în 2020”, se arată în raportul agenției de rating. 

 

”Agenţiile de rating nu au cum să ignore succesul României cu emisiunea de obligaţiuni pe pieţele internaţionale şi faptul că a fost păstrată creştere economică în primul trimestru, spunea, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

 

 

Agentia de rating Standard and Poors CONFIRMA rating-ul de tara al Romaniei - Investment Grade. #RomaniiTrebuieSaStie

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 5 iunie 2020

 

×
Subiecte în articol: standard & poor's rating de tara