x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Superbogații lumii au peste 10.000 miliarde de dolari

Superbogații lumii au peste 10.000 miliarde de dolari

de Valentin Gros22    |    08 Oct 2020   •   10:14
Superbogații lumii au peste 10.000 miliarde de dolari

Activele totale ale miliardarilor lumii au depășit pentru prima oară, la sfârșitul lunii iulie 2020, pragul de 10.000 miliarde de dolari, arată un studiu realizat de compania de consultanță PwC și Banca elvețiană UBS, citat de agenția DPA. Recordul anterior, de 8.900 miliarde de dolari, fusese stabilit la finele anului 2017.

Astfel, pe timpul crizei generate de pandemia de coronavirus, superbogații din întreaga lume și-au sporit bogăția. Trendul are drept cauze recuperarea piețelor bursiere în această perioadă, precum și faptul că investiţiile în zone cu creştere rapidă precum tehnologia şi îngrijirea sănătăţii s-au dovedit a fi în special „motoare” de făcut avere, menționează studiul.

Pe planetă, 2.189 de persoane din 43 de țări dețin averi de peste un miliard de dolari. Cercetarea efectuată de PwC și UBS a luat în calcul bani în numerar, bunuri imobiliare şi de lux, precum şi acţiuni ale companiilor listate la burse, în timp ce datoriile au fost deduse.

 

Jeff Bezos se clasa ieri pe primul loc în Topul Miliardarilor întocmit de Bloomberg, cu o avere de 183 miliarde de dolari. Pe pozițiile următoare se află Bill Gates (123 miliarde de dolari) și Elon Musk (101 miliarde de dolari).

 

×