x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tehnologiile touchless în spațiile de birouri, o necesitate a prezentului și a viitorului

Tehnologiile touchless în spațiile de birouri, o necesitate a prezentului și a viitorului

23 Iun 2021   •   19:01
Tehnologiile touchless în spațiile de birouri, o necesitate a prezentului și a viitorului

Viitorul post pandemie implică un efort susținut de a implementa în continuare cele mai potrivite măsuri care protejează colectivul la locul de muncă. Fie că este vorba de cele sanitare sau operaționale, un mediu de lucru al viitorului trebuie să pună la dispoziție toate facilitățile care îi fac pe oameni să se simtă protejați și confortabil la locul de muncă. Tehnologiile touchless sunt printre cele care au câștigat popularitate, datorită inovației pe care o aduc în domeniul sanitar. Află mai multe despre acestea și despre celelalte măsuri pe care ar trebui să se concentreze marile și micile companii de pretutindeni:

Reorganizarea spațiilor de birouri

Chiar dacă pandemia este, momentan, ținută sub control, viitorul implică multe schimbări la capitolul muncă și spațiu colectiv. Angajații au acum nevoi noi care trebuie adaptate la prezent și pregătite pentru felul în care va arăta munca în viitor. Planul pentru organizarea birourilor, în cazul companiilor care cheamă angajații la sediu, are nevoie de o restructurare semnificativă. Spațiile de tip open space trebuie să ofere posibilitatea de distanțare fizică, indiferent că este vorba despre zonele de muncă, de relaxare sau în bucătărie. Mai mult decât atât, este nevoie de o conștientizare a nevoilor angajaților de a socializa cât mai mult, într-un cadru special gândit. În această categorie se regăsesc zonele de lounge, dar și sălile de sport și chiar cele de cinema, integrate în clădirile de birouri. Regândirea zonelor de lucru din cadrul clădirii este unul dintre aspectele studiate în IMMUNE Building Standard, un standard pentru clădiri care vine în sprijinul antreprenorilor în viitorul post pandemic, dar și în prezent.

Beneficiile pentru angajați

Angajații se pot bucura de beneficii reale într-un sistem în care siguranța sănătății și bunăstarea individuală și colectivă se află pe lista de priorități. Salariile atractive, posibilitatea de dezvoltare, dar și mediul de lucru care se bucură de tehnologie de ultimă oră sunt doar câteva dintre elementele care atrag talente pe termen lung și care ajută companiile să păstreze pe termen lung cei mai buni angajați. Felul în care antreprenorii implementează aceste măsuri trebuie definit cu gândul la viitor, nu doar la situația actuală, deoarece criza cauzată de pandemie a pus nevoia de schimbare pe repede-înainte. Companiile care își doresc să exceleze în climatul post pandemie au nevoie de o viziune cât mai flexibilă și dorință de inovație.

Tehnologiile touchless

Încă de la începutul pandemiei, tehnologia touchless a venit în ajutorul companiilor și a spațiilor publice pentru a facilita accesul în siguranță al angajaților și vizitatorilor. Această tehnologie implică mai puțin contact cu suprafețele care pot fi contaminate, lucru care scade considerabil riscul de infectare cu virusuri. Printre cele care pot fi instalate în spațiile de birouri se numără:

  • Senzori cu infraroșu – aceștia pot chiar să detecteze și să avertizeze dacă în lift se află prea multe persoane.
  • Sistem de pontaj contactless – pentru a limita contactul dintre recepționiști și vizitatori sau angajați, un sistem de pontaj contactless încurajează accesul cât mai simplu în clădirile de birouri.
  • Aparate pe bază de senzori – atât în bucătărie, cât și în zona de lucru se pot instala aparate cu senzori, care limitează contactul direct cu suprafețe și reduce riscul la care se expun angajații zi de zi.
  • Intrări automate – accesul în clădirile de birouri trebuie să urmeze trenduri spre automatizare, pentru a păstra un nivel cât mai mare de siguranță sanitară la locul de muncă.

 

IMMUNE Building Standard urmărește să promoveze cele mai bune practici în ceea ce privește noile standarde necesare la locul de muncă, în concordanță cu nevoile din prezent.

 

Viitorul se definește prin situația actuală, dar companiile trebuie să prioritizeze nevoile angajaților și nevoia de dezvoltare continuă, dacă își doresc să facă față provocărilor viitoare.

 

Sursă foto: pexels.com

×