x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Economie

Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Economie

10 Oct 2011   •   11:26
Thomas J. Sargent şi Christopher A. Sims, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Economie

Americanii Thomas J. Sargent si Christopher A.Sims au castigat Premiul Nobel pentru Economie 2011. Premiul a fost acordat celor doi pentru "cercetarile lor empirice legate de cauza si efect in macroeconomie", se arata in comunicatul comitetului Nobel.

Laureatii "au dezvoltat metode pentru a raspunde la numeroase intrebari cu privire la legatura de cauzalitate intre politica economica si diferite variabile macro-economice precum PIB-ul, inflatia, gradul de ocupare si investitiile", a adaugat comitetul, potrivit Agerpres.

Nascut in 1943 la Pasadena (California), Thomas Sargent este profesor la Universitatea din New York. Christopher Sims, nascut in 1942 la Washington, este profesor la Universitatea Princeton.

Anul trecut, premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit unui trio format din americanii Peter Diamond si Dale Mortensen, alaturi de britanicul Christopher Pissarides pentru analizele lor asupra "pietelor cu rigiditati".

×
Subiecte în articol: premiul nobel pentru economie