x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tinerii români nu știu în ce să-și investească banii

Tinerii români nu știu în ce să-și investească banii

de Giulia Anghel    |    05 Iun 2019   •   10:47
Tinerii români nu știu în ce să-și investească banii

Tinerilor români Millenials le face plăcere să își gestioneze singuri finanțele, dar își fac griji cu privire la viitor și consideră că este dificil să strângă bani. Aceștia preferă să-și păstreze economiile în conturi și în numerar, în detrimentul investițiilor în acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale, potrivit studiului Millenial Money Report, realizat de Revolut.

Circa 47,57% dintre tinerii între 18 și 38 de ani economisesc în mod constant, în timp ce 17,11% nu reușesc să pună deloc bani deoparte. Deși majoritatea dintre ei, respectiv 70%, sunt dornici să-și asigure viitorul din punct de vedere financiar, aproximativ 61,45% sunt îngrijorați și consideră că este dificil că facă economii în mod constant, arat[ studiul Revolut publicat ieri.

Aproape 48% își țin banii în numerar și la bancă și doar 6% îi investesc pe bursă. În schimb, 59% sunt interesați să aibă propria casă, deși acesta este un lux pentru mulți dintre ei, întrucât peste jumătate, respectiv 60%, nu reușesc să acceseze un credit ipotecar.

Cei mai mulți economisesc pentru vacanțe - 38,26%, cumpărarea unei locuințe – 22,27% și pentru situații neprevăzute – 10,67%. Doar 6% dintre românii tineri strâng bani pentru o mașină ori pentru achiziționarea de dispozitive electronice. Însă foarte puțini se gândesc la viitorul propriilor copii, doar 5,68% pun lunar bani într-un cont în acest scop.

Pe majoritatea tinerilor îi preocupă, în schimb, să economisească pentru pensie, 90,6% fiind preocupați de acest beneficiu, iar 71,4% ar prefera să primească de la angajatori mai multe informații și sfaturi pe această temă. Cu toate astea, doar 5% pun efectiv bani deoparte pentru pensie.

Economii/luna – România

Brașov- 108,69 euro

București – 89,25 euro

Iași – 86,59 euro

Cluj – 83,31 euro

 

 

 

×
Subiecte în articol: tineri Investitii