x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacțiile online se vor tripla până în 2030

Tranzacțiile online se vor tripla până în 2030

17 Iun 2021   •   12:12
Tranzacțiile online se vor tripla până în 2030

Plățile fără numerar la nivel global se vor dubla până în 2025, comparativ cu anul 2020, ajungând la 1,9 trilioane de tranzacţii, şi se vor tripla până în 2030. Acest lucru se datorează schimbărilor digitale provocate de pandemie, arată o analiză realizată de Departamentul de strategie globală PwC.

Totodată, anul trecut au fost efectuate peste un milion de tranzacții.

"Plăţile digitale, cum sunt cele efectuate cu telefonul mobil, cumpărarea unui bilet de autobuz prin SMS sau utilizarea unui cod QR pentru achitarea unor servicii erau posibile şi înainte de pandemie. Ulterior, au accelerat puternic pentru că oamenii au evitat utilizarea numerarului în magazinele fizice şi au apelat mai mult la comerţul online. Şi observăm că trendul va continua şi în următorii zece ani, iar industria financiară va trece printr-o transformare semnificativă pentru a ţine pasul", spune Diana Coroabă, Partener PwC România.

Cea mai mare creștere va fi în regiunea Asia-Pacific, de 109% până în 2025 şi de 76% până în 2030, urmată de Africa cu 78% și  64%, Europa cu 64% și 39% şi America Latină 52% și 48%. În SUA şi Canada avansul va fi mai mic 43% și 35%.

Principalul atu în trecerea la plăţile digitale sunt datele, care creează noi fluxuri de venituri pentru organizaţiile financiare, dar le expun şi la riscuri de securitate cibernetică şi confidenţialitate a datelor. Plăţile electronice generează 90% din datele despre clienţi utile pentru bănci.

 

×
Subiecte în articol: tranzactii online plati online