x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turismul, promovat extern de 5 milioane de euro.

Turismul, promovat extern de 5 milioane de euro.

de Elena Stan    |    31 Mai 2011   •   21:00
Turismul, promovat extern de 5 milioane de euro.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Re­gionale si Turismului, aloca circa 5 milioane de euro din fondurile euro­pene nerambursabile pentru campania de promovare a Romaniei pe trei posturi de televiziune cu aco­pe­rire internationala. Romania este pro­movata ca destinatie turistica pe ca­nalele de televiziune CNN, Euronews si Eurosport timp de un an. Valoarea totala a campaniei de promovare este de 4.960.000 euro cu TVA, fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operatio­nal Regional 2007-2013, Axa 5, ope­ra­tiunea 'Crearea unei imagini pozi­ti­ve a Romaniei ca destinatie turisti­ca prin definirea si promovarea brandului turistic national'. Compania castigatoare a licitatiei prin care s-au achizitionat serviciile de publi­citate este Media Investment Communication SRL. Destinatiile turisti­ce din Romania vor fi promovate pe cele 3 posturi de televiziune cu aco­­perire internationala prin difu­za­­rea de spoturi publicitare de 30 si 20 de secunde, respectiv un spot ge­ne­­ral de prezentare de 30 de secunde si cate 2 spoturi de 20 de secunde pentru turismul in natura si cel cultural.

'Conceptul spoturilor subliniaza valorile Romaniei, resursele unice in­contestabile, avantajul competitiv de a se putea baza inca pe o natura in mare parte neatinsa si «sanatoasa», o resursa rara si valoroasa pentru viitorii vizitatori. Conceptul creativ al spoturilor pune in valoare mos­te­ni­rea culturala romaneasca, un mix bogat de influente istorice, autentici­ta­te romaneasca si traditio­nal', po­tri­vit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Posturile de televiziune inter­na­tio­­nale au fost selectate in functie de audienta (spectatori unici pe sap­ta­mana) in randul persoanelor cu ve­ni­turi peste medie care cala­toresc (in interes de afaceri si de pla­cere, cel pu­tin 6 calatorii pe an), conform da­te­lor furnizate de European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2010. Spoturile tv au rolul de consolidare vizuala a brandului de destinatie.

Obiectivul general al campaniei este promovarea brandului turistic national pe canalele internationale de televiziune, in scopul crearii unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica, al cresterii gradului de cunoastere a tarii noastre pe plan international, al consolidarii vizuale a brandului de destinatie si al cresterii numarului de turisti proveniti in special de pe principalele piete priori­tare identificate in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007-2026, respectiv Germania, Austria, Italia, Franta, Marea Bri­ta­nie/ Ir­landa, Ungaria, Rusia si SUA.

Udrea a mai lucrat cu postul Eurosport
Romania a mai fost promovata pe Eurosport in 2009, din luna august pana in decembrie, prin campania 'Romania, land of choice'. Pentru campania de promovare 'Romania, land of choice' Ministerul Turismului a platit un milion de euro pentru difuzarea a 1.025 de spoturi publicitare, in conditiile in care Croatia a platit 400.000 de euro pentru difuzarea a 805 spoturi pe acelasi post de televiziune international. Pe langa faptul ca ministerul condus de Elena Udrea a platit mai mult decat Croatia pentru difuzarea spoturilor de promovare, campania romaneasca a inceput la spartul targului, adica la sfarsit de sezon, cand valul turistic estival era spart, iar planurile pentru cel de iarna erau deja gata pentru turistii care chiar stiu ce vor.

×
Subiecte în articol: economia