x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea susţine "Let’s Do It, România!"

Udrea susţine "Let’s Do It, România!"

de Elena Stan    |    25 Iul 2011   •   10:05

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, sustine “Let’s Do It, Romania!'. In acest sens a fost semnat un acord de parteneriat in vederea sprijinirii organizarii si implementarii celui mai mare proiect de voluntariat din Romania.

'Suntem bucurosi sa sprijinim un proiect de responsabilitate civica precum Let’s do it, Romania. O Romanie mai curata inseamna o imagine mai buna a tarii pentru turistii straini, dar, mai presus de toate, inseamna o casa primitoare pentru noi toti. O astfel de initiativa nu se traduce prin a ne aduna o zi pe an pentru a curata deseurile, ci incearca sa schimbe atitudini, sa constientizeze si sa responsabilizeze populatia' a declarat Elena Udrea.

Reprezentantii proiectului s-au declarat multumiti de noul partener

“Ne bucuram pentru semnarea acestui parteneriat cu una dintre institutiile importante pentru actiunea noastra din data de 24 septembrie. Aceasta colaborare este una fireasca pentru ambele parti, avand in vedere faptul ca “Let’s Do It, Romania!' are si o contributie importanta la imbunatatirea imaginii Romaniei, atat prin curatarea deseurilor din arealele naturale, cat si prin apartenenta la comunitatea internationala 'Let’s Do It World!'. Sprjinul MDRT este esential pentru noi, pentru ca proiectul se desfasoara la nivel national si are nevoie de sustinerea tuturor autoritatilor centrale si locale'.

Deseurile sunt marcate cu GPS

"Parteneriatul cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ne faciliteaza accesul la autoritatile locale in vederea organizarii marelui eveniment din data de 24 septembrie. Pana la inceputul lunii septembrie se va realiza cartarea deseurilor pe baza careia voluntarii isi vor alege zona unde vor merge sa faca curat. Pana in septembrie, zonele in care deseurile sunt marcate cu GPS-ul vor putea fi observate online pe site-ul organizatiei.MDRT a sustinut si anul trecut campania “Let’s Do It, Romania!'. Speram ca anul acesta sa ajunga la "Marea zi de curatenie" si doamna ministru Elena Udrea, care s-a anuntat si anul trecut, insa nu a mai ajuns. La evenimentul de anul trecut au participat 200.000 de voluntari din intreaga tara, fiind colectati 550.000 de saci de deseuri", ne-a explicat Anamaria Hancu, reprezentantul proiectului.

“Let`s Do It, Romania!' este proiectul tuturor celor care cred ca in Romania se intampla lucruri pozitive, atunci cand fiecare este dispus sa contribuie, chiar si cu foarte putin: o singura zi, pentru o Romanie curata – 24 septembrie!

'Let’s Do It, Romania!' este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010, pe 25 septembrie, peste 200 000 de voluntari au participat la Ziua de Curatenie Nationala. In 2011, voluntarii sunt chemati pe data de 24 septembrie sa faca parte din Echipa Nationala care va curata Romania.

×
Subiecte în articol: lets do it romania