x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un nou director general la CFR Călători

Un nou director general la CFR Călători

15 Apr 2021   •   12:35
Un nou director general la CFR Călători
Sursa foto: Victor Stroe

Compania CFR Călători va avea un nou director general în persoana lui Ovidiu Vizante. Acesta se va afla la conducerea societății din data de 20 aprilie, anunță Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Actualul manager, Dan Costescu, a demisionat din funcţie.

Ovidiu Vizante are un master în transport şi logistică la Universitatea Politehnică Bucureşti. A lucrat în companii private dn domeniul feroviar dar și în sistemul public, fiind manager de trafic la regionala Braşov a CFR SA. Este specialist în managementul operaţiunilor, al bugetelor şi dezvoltarea de procese pentru creşterea vânzărilor.
"Compania CFR Călători are nevoie de o viziune de dezvoltare modernă, adaptată acestui deceniu. Transportul feroviar trebuie să redevină atractiv pentru români şi trebuie să poată reprezenta o alternativă ecologică la transportul auto. Bugetul alocat în anul 2021 pentru investiţii în infrastructură feroviară este de 4,2 miliarde lei. Dezvoltarea CFR Călători trebuie şi ea să ţină pasul cu dezvoltarea căilor de rulare", arată MTI.

Principalele obiective ale noului director general sunt: digitalizarea companiei, simplificarea proceselor de achiziţionare a biletelor, extinderea serviciilor adiţionale transportului de călători,transportul de biciclete, creşterea parcului de vagoane-cuşetă şi de dormit, suplimentarea veniturilor din publicitate, elaborarea de pachete de călătorii pentru facilitarea transportului lucrătorilor către centre industriale, revitalizarea imaginii companiei.

"V-am obişnuit să împărtăşesc cu voi paşii pe care i-am gândit sau făcut în ultima perioadă. Astăzi am decis să fac o schimbare în plan profesional şi să mă despart de un loc în care am pus mult suflet în ultimul an, CFR Călători. A fost o perioadă foarte intensă în care priorităţile mele au fost dezvoltarea companiei şi protejarea colegilor mei. Am avut susţinerea echipelor din companie şi minister pentru această luptă la baionetă cu pandemia şi cu problemele care apar zilnic într-o asemenea companie. Vine, însă, momentul în care îţi doreşti mai mult decât poţi face în prezent şi în care o schimbare este obligatorie. Le doresc colegilor mei ceferişti succes în continuare şi să poată să menţină cursul de dezvoltare şi modernizare a companiei, de creştere a ponderii transportului feroviar, aşa cum o fac toate companiile feroviare europene", a scris fostul director Dan Costescu, pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: CFR calatori ovidiu vizante dan costescu