x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Repornirea Unității 1 Cernavodă a fost amânată. Când va intra în funcțiune

UPDATE Repornirea Unității 1 Cernavodă a fost amânată. Când va intra în funcțiune

29 Ian 2021   •   10:21
UPDATE Repornirea Unității 1 Cernavodă a fost amânată. Când va intra în funcțiune
Sursa foto: antena1

Repornirea Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă a fost amânată până acum de trei ori. Aceasta va intra în funcțiune sâmbătă, 30 ianuarie 2021, la ora 1.00. Unitatea 1 a fost oprită controlat în noaptea de 22/23 ianuarie 2021 pentru reparații, după cum a anunțat compania. 

“SN Nuclearelectrica SA informeaza actionarii si investitorii ca Unitatea 1 CNE Cernavoda va fi oprita controlat in noaptea de vineri spre sambata (22 spre 23 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de remediere ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1. Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 23.01.2021, ora 0:01. Reamintim ca oprirea controlata a Unitatii 1, anuntata initial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, a fost amanata in data de 15 ianuarie pentru a asigura productia de energie electrica necesara Sistemului Energetic National pe fondul inregistrarii unor temperaturi deosebit de scazute. Atat amanarea opririi controlate cat si oprirea controlata nu impacteaza securitatea nucleara, personalul sau populatia, lucrarile de remediere realizandu-se cu respectarea procedurilor specifice. SNN va comunica data la care Unitatea 1 va fi reconectata la Sistemul Energetic National”, se arată în comunicatul societății.

ȘTIRE INIȚIALĂ Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită controlat pe 23 ianuarie 2021 pentru lucrări de reparații, provocate de o defecțiune la circuitul tehnologic, transmite Nuclearelectrica (SNN).
Manevrele de reducere a puterii vor începe la 23 ianuarie 2021, ora 0:01.

Sistarea activității a fost programată inițial pentru 15/16 ianuarie 2021, dar a fost amânată pentru a asigura producția de electricitate în Sistemul Energetic Național din cauza temperaturilor scăzute. 

Oprirea Unității 1 nu va avea efecte negative asupra populației, personalului, și nici a securității nucleare. 

Nuclearelectrica va anunța data la care aceasta va fi reconectată la Sistemul Energetic Naţional. 

×
Subiecte în articol: cernavoda