x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE S-a dat startul pentru Black Friday. Vânzările online cresc spectaculos. Mii de produse în oferte

UPDATE S-a dat startul pentru Black Friday. Vânzările online cresc spectaculos. Mii de produse în oferte

12 Noi 2020   •   13:09
UPDATE S-a dat startul pentru Black Friday. Vânzările online cresc spectaculos. Mii de produse în oferte
Sursa foto: Agerpres

Black Friday din acest an pare că va fi peste așteptări. Deși toată lumea credea că vânzările se vor reduce din cauza crizei economice provocată de pandemia de coronavirus, ultimele estimări arată că 54% dintre români intenționează să facă cel puțin o achiziție cu această ocazie. 

Achizițiile din acest an ar putea ajunge la 585 de milioane de lei, cu 17% peste nivelul din 2019. 

Printre ofertele pregătite de retaileri se află și unele mai deosebite, cum ar fi vouchere la testele Real Time PCR pentru detectarea virusului SARS-CoV-2.

Platformele online de cărți, precum elephant.ro sau libris.ro își așteaptă cumpărătorii cu reduceri care ajung și la 80%. 

Reducerile la bijuterii variază între 10% și 50%, iar vânzările sunt așteptate să crească cu circa 30%.

Obiectele de mobilier vor avea prețuri mai mici și cu 50%.

Îmbrăcămintea, încălțămintea, gențile, cosmeticele, dar și jucăriile vor avea discounturi de până la 50%.

Echipamentele IT, laptopurile, soluțiile software, consumabilele vor fi și ele reduse, magazinele pregătind oferte și de 90%.

Dincolo însă de obiecte de tot felul, sunt pregătite și servicii de stomatologie pentru pacienți. Acestea vor avea prețuri între 35% și 90% mai mici. 

Nici dobânzile la credite de tot felul nu scapă de frenezia reducerilor, astfel încât băncile au pregătit facilități pentru clienți.

Companiile de telefonie mobilă au pregătit cadouri la abonamente. De la televizoare și telefoane gratuite până la abonamente mai ieftine și extraopțiuni.

Dar nici mașinile motocicletele, monedele din aur și lingourile nu scapă de febra reducerilor.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Vânzările de Black Friday din acest an vor fi între 20% și 80% mai mari față de 2019, potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO). Platformele online se așteaptă la creșteri de 20% în sectorul electronice-IT și de circa 80% pentru jucării, home&deco și fashion.

Populația va cumpăra atât online dar și din magazinele fizice însă produsele vor fi livrate prin curier. 

Restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au determinat o creștere spectaculoasă a comerțului electronic, echivalentă cu doi ani. Aproape toate categoriile de produse au înregistrat vânzări peste așteptări, mai puțin turismul. 

Consumatorii au descoperit pe internet prețuri mai mici, dar și o varietate mare de produse și servicii, ceea ce va avea un impact semnificativ și în viitor, 50% dintre participanții la un studiu despre comportamentul online al populației efectuat de Global Web Indez, dedclarând că vor opta pentru achizițiile prin mijloace digitale chiar și după ce criza sanitară va trece, iar 40% au spus că vor prefera plățile online. 

Consumul de mâncare a crescut cu 5,8% în primele nouă luni ale anului, iar cumpărăturile nealimentare s-au majorat cu 3,9%, potrivit INS.

Banii care altădată erau cheltuiți pentru concedii, vacanțe, călătorii s-au îndreptat acum spre investiții în locuințe, prin renovări și achizițiile de mobilă. 

Plățile online de Balck Friday sunt estimate la circa 1,4 milioane de tranzacții, în valoare de 764 milioane de lei, ceea cereprezintă dublu față de 2019, potrivit PayU România.  Și valoarea coșului de cumpărături în rate va crește cu 65%. 

Mai multe site-uri de produse încep reducerile de Black Friday mai devreme și au majorat stocurile. Este cazul platformei vivre.ro care dă startul la discounturi astă-seară. eMag oferă până pe 26 noiembrie prețuri cu până la 85% mai mici la peste 100.000 de produse. F64 oferă costuri mai mici la aprope 1.000 de echipamente video din 12 noiembrie.


=

×
Subiecte în articol: Black Friday armo online