x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzarea Tarom, fără garanţie de participare

Vânzarea Tarom, fără garanţie de participare

de Iulia Barbu    |    09 Oct 2012   •   18:30
MTI a decis că licitaţia se va realiza în baza unui prospect de ofertă, fără caiet de sarcini 
Jurnalul Naţional a solicitat Ministerului Transporturilor date privind privatizarea Tarom. Pachetul de acţiuni ce urmează să fie propus spre privatizare este de 20 %, potrivit H.G. nr. 862/24.08.2011. Procedura de vânzare a pachetului prevede derularea unei oferte publice secundare iniţiale, la Bursa de Valori Bucureşti - S.A. (BVB), conform prevederilor Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare. În privinţa caietului de saricni, MTI a răspuns că acesta nu se întocmeşte. aşadar, vânzarea se realizează în baza unui prospect de ofertă ce va fi aprobat de instituţiile abilitate. "Nu exstă obligativitatea constituirii/solicitării/primirii unei garanţii de participare”, se precizează în răspunsul trimis Jurnalului Naţional. Consultantul ales pentru demararea procedurilor de privatizare este  Consorţiul format din SSIF CARPATICA INVEST S.A. şi SSIF SWISS CAPITAL S.A.

De altfel, Ministerul Transporturilor se află în plină procedură de recrutare.  MTI a anuţat ieri că au fost intervievate peste 1.000 de persoane pentru 54 de posturi de manageri la zece companii din subordinea instituţiei. Asocierea PwC-D&B David şi Baias-George Butunoiu se ocupă de recrutarea managementul pentru companiile MTI cu o cifră de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro. Recrutarea vizează CFR SA (CFR Infrastructură), CFR Călători, Tarom, CNADNR, Metrorex, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile, Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia" şi Telecomunicaţii CFR.

"Lista scurtă prezentată Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cuprinde un număr de 319 candidaţi, dintre care 69% sunt români şi 31% cetăţeni străini. Dintre candidaţii incluşi în lista scurtă, 91% provin din sectorul privat, în timp ce 9% provin fie din societăţi cu capital majoritar de stat, fie din administraţia publică", se arată în comunicatul MTI.
Prima companie care va anunţa noii manageri este Tarom.

×