x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzările auto au scăzut cu 8,7% în 2020

Vânzările auto au scăzut cu 8,7% în 2020

15 Feb 2021   •   10:58
Vânzările auto au scăzut cu 8,7% în 2020

Vânzările de autovehicule și motociclete, dar și întreținerea și repararea acestora, ca serie brută, au scăzut cu 8,7% în 2020, comparativ cu anul anterior. Comerțul cu pierse și accesorii auto s-a redus cu 6,1%, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).

Serviciile de piață prestate populației a avut o cifră de afaceri cu 36,2% mai mică, din cauza activităţilor agenţiilor turistice şi tur-operatorilor, care s-au redus cu 51,8%, activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 42,4%, activităţile hotelurilor şi restaurantelor s-au diminuat cu 32,9%, activităţile de spălare şi curăţare a articolelor textile şi a produselor din blană cu -22,6% şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare cu -1,7%.

Totuși, au crescut vânzările de motociclete, piese şi accesorii, întreţinerea şi repararea motocicletelor 115,6%, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor 17% şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule 3,9%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, s-a diminuat cu 4%, din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule -14,4% şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor -3,8%. Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au înregistrat creşteri de 0,7%, iar comerţul cu autovehicule s-a majorat cu 0,5%.
Ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a înregistrat o scădere de 1%.


 

×
Subiecte în articol: vanzari auto