x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vânzările de echipamente informatice au crescut cu 50%. Care este motivul

Vânzările de echipamente informatice au crescut cu 50%. Care este motivul

21 Sep 2020   •   12:28
Vânzările de echipamente informatice au crescut cu 50%.  Care este motivul

Deschiderea noului an școlar a determinat creșterea cu 50% a  vânzărilor de laptopuri, tablete şi camere web din cauza incertitudinii asupra felului în care se vor desfășura cursurile, arată retailerul online evoMAG.

Datorită pandemiei de coronavirus, românii au investit în confort.  AU cumpărat televizoare, echipamente pentru curățenie, gătit și exerciții fizice. 

"Familiile cu copii şi cei care lucrează de acasă au fost în situaţia de a investi preponderent în echipamente hardware în această perioadă. Bugetul mediu per familie a crescut şi cu 50%, ajungând la aproximativ 1.500 de lei. Iar particularităţile, atunci când vine vorba despre comportamentul de consum în aceasta perioadă, ţin de necesitate şi de rapiditate. Nu mai este nevoie de multe interacţiuni cu un produs până la achiziţia acestuia", a spus Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Şi segmentul corporate a mărit achiziţiile de hardware din aceasta perioadă.

"Ca reacţie la contextul actual, am primit foarte multe cereri de la instituţii publice pentru cantităţi mai mari de echipamente în zona de primării şi consilii judeţene", a spus Mihai Pătraşcu.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerţ electronic din România. Magazinul online vinde peste 170.000 de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, auto, de îngrijire personală, sport & fitness, asigurări şi produse destinate nou-născuţilor.

evoMAG este companie românească de familie, fondată în 2005, de Mihai Pătraşcu, care ocupă, în continuare, poziţia de director general. 

×