x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune pentru șoferi. Polițele RCA vor fi decontate direct

Vești bune pentru șoferi. Polițele RCA vor fi decontate direct

21 Ian 2021   •   09:16
Vești bune pentru șoferi. Polițele RCA vor fi decontate direct

Polițele RCA ar putea fi decontate direct, această clauză devenind obligatorie la cumpărare, ceea ce va duce la creșterea prețului.

Această schimbare îi va liniști însă pe șoferi, nemulțumiți de faptul că această asigurare este plătită de multe ori degeaba, întrucât service-urile nu acceptă efectuarea de reparații în baza ei. 

Anunţul privind implementarea clauzei de decontare di­rectă ca fiind obligatorie a fost făcut de Nicu Marcu, pre­şedintele ASF, care a explicat nevoia urgentă de a aproba mo­dificările legislative, astfel încât să se rezolve disensiunile produse de poliţa RCA în piaţă.

Ca răspuns la iniţitiva ASF, majoritatea organizaţiilor şi jucătorilor din asigurări sunt de acord cu această schim­ba­re legislativă este una benefică pentru consu­matori, dar în acelaşi timp cadrul de reglementare trebuie foarte bine stabilit pentru a contribui la o funcţionare bună a pieţei. „Această decontare directă încearcă să rezolve o problemă pe care o avem în prezent. Toată lumea este obligată prin lege să aibă asigurarea RCA şi toată lumea fuge după poliţa cea mai ieftină. Cel mai adesea astfel de poliţe se dovedesc neacoperitoare la plata daunelor suferite în urma accidentelor rutiere. Preţul mic nu este garaţia serviciului bun“, a spus Daniel Apostol pentru ZF.

Mediafax

×
Subiecte în articol: rca