x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vodafone şi Banca Transilvania, cei mai vânaţi angajatori în luna august

Vodafone şi Banca Transilvania, cei mai vânaţi angajatori în luna august

de Adrian Stoica    |    04 Sep 2019   •   11:32
Vodafone şi Banca Transilvania, cei mai vânaţi angajatori în luna august
Sursa foto: Keith Brofsky/Getty Images

Interesul românilor pentru un nou loc de muncă e în creștere, în luna august companiile înregistrând cu 11% mai multe aplicări pentru joburi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai căutate domenii au fost financiar - contabilitate, transport, inginerie, medical &pharma și IT.

Joburile din domeniile financiar - contabilitate, transport și inginerie ocupă primele trei poziții în topul căutărilor făcute de către candidații români, cu peste 60.000 de căutări în luna august, potrivit unei analize realizate de portalul de recrutări BestJob. Românii au mai fost interesați să se angajeze în domenii precum medical &pharma sau resurse umane, cu peste 15.000 de căutări de joburi pentru fiecare. Surpriza lunii august vine din domeniul IT, unde angajații specializați au fost mai preocupați de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an.

Top trei joburi-vedetă în luna august au atras o medie de 1.000 de candidați fiecare: Vodafone - Technical Project Manager, BCR - Partener Servicii Clienți și, din nou, BCR - Partener Clienți Retail.

Cele mai căutate companii

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus și în luna august de către Vodafone (2.623 aplicări), Banca Transilvania (2.136 aplicări), Oracle (2.021 aplicări), Regina Maria (1.973 aplicări), Continental Automotive Group România (1.812 aplicări), ENEL (1.733 aplicări), Interbrands (1.525 aplicări), Raiffeisen Bank (1.470 aplicări), First Bank (1.470 aplicări) și MedLife (1.416 aplicări).

Oracle a fost în topul preferințelor candidaților în luna august

Și în luna august au existat candidați care au ales să aplice direct pe paginile de profil ale companiilor angajatoare de pe BestJobs. Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna august au fost: Oracle, cu 111 aplicări spontane, A&D Pharma, cu 107 aplicări spontane, Banca Transilvania, cu 103 aplicări spontane, Adidas România, cu 93 aplicări spontane, Continental Automotive Group România, cu 85 aplicări spontane, MedLife, cu 79 aplicări spontane, BCR, cu 78 aplicări spontane, Raiffeisen Bank, cu 74 aplicări spontane, Coca-Cola HBC România, cu 70 aplicări spontane, Vodafone, cu 69 aplicări spontane, și ENEL, cu 68 aplicări spontane.

 

 

×
Subiecte în articol: vodafone banca transilvania angajatori