x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri MMACA: Finanțări pentru participarea la târguri internaționale

MMACA: Finanțări pentru participarea la târguri internaționale

23 Mai 2019   •   10:57
MMACA: Finanțări pentru participarea la târguri internaționale

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a deschis sesiunea ordinară 2019 a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat. Înscrierile vor avea loc în  perioada 28 mai – 3 iunie 2019.  Suma totală alocată se ridică la 10.000 mii lei.

Sprijinul financiar este nerambursabil și se acordă forfetar pe tipuri de activități desfășurate până la 10 decembrie 2019. Pentru prezența firmelor la târguri și expoziții internaționale, cu stand de prezentare a produselor sau serviciilor, se acordă 25.000 de lei. Companiile nu sunt limitate la o singură participare pe sesiune de aplicare ori pe tipul activității.

Dacă societățile iau parte la misiuni economice internaționale, alocația este de 10.000 de lei. Însă o persoană nu poate reprezenta două ori mai multe firme la aceeași acțiune, iar beneficiarul nu poate solicita două ori mai multe alocații nerambursabile la aceeași deplasare.

După ce vor fi analizate, cererile primesc punctaje în funcție de tipul de activitate, locul de desfășurare a acțiunii, regiunea geografică, sectorul economic, deținerea sau nu a unui brand propriu și numărul de participări anterioare.

×