x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii A fost desemnat constructorul centurii municipiului Sfântu Gheorghe

A fost desemnat constructorul centurii municipiului Sfântu Gheorghe

11 Aug 2021   •   18:05
A fost desemnat constructorul centurii municipiului Sfântu Gheorghe

A fost desemnată firma câștigătoare pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe”, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Firma câștigătoare pentru proiectarea și execuția „Variantei de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe” este Asocierea formată din SC Gorr Strasse SRL & SC Europstrada SRL & SC Perfect Consult Europe SRL & Hydrostory AD.

În cadrul procedurii de achiziție, începută în luna martie a acestui an, au fost depuse în total 10 oferte. CNAIR menționează că în următoarele 11 zile se mai pot depune contestații la rezultatul procedurii..

Varianta de Ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe (VOSFG) are o lungime de 11,56 km.

Prin studiul de fezabilitate, proiectul a fost estimat la 292,3 milioane de lei fără TVA.

Partea carosabilă va avea câte o bandă pe sens, fiecare cu o lățime 3.50 metri.

„Scopul investiției este de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe. Aceasta degrevare de trafic va conduce inclusiv la reducerea numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit, dar și la scăderea emisiilor poluante din localitate și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea confortului participanților la trafic, precum și la îmbunătățirea legăturilor între diferite localități din zonă prin reducerea timpului de călătorie ca urmare a creșterii vitezei de deplasare”, potrivit CNAIR.

Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecții giratorii, astfel: intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 0+000; intersecție giratorie cu Drumul județean DJ103B la km 3+268; intersecție giratorie cu Drumul național DN13E la km 8+032 și intersecție giratorie cu Drumul național DN12, km 11+556.

De asemenea, vor fi realizate 3 pasaje: Pasajul peste Calea Ferată 316 (Brașov - Ciceu - Deda – Războieni) care va avea lungimea totală de 355 de metri; Pasajul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe - Brețcu) va avea lungimea totală de 355 de metri și Pasajul peste Calea Ferata 316 (Brașov - Ciceu - Deda – Războieni) și peste Râul Olt, care va avea lungimea totală de 526 de metri.

În lungul traseului propus vor fi amplasate două spatii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice) precum și un centru de întreținere (la intersecția dintre DN13E și VOSFG) la km 7+950.

Mediafax

×
Subiecte în articol: centura sfantu gheorghe