x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Acord între Transgaz și BERD pentru investiții în transportul de gaze

Acord între Transgaz și BERD pentru investiții în transportul de gaze

04 Mar 2020   •   16:37
Acord între Transgaz și BERD pentru investiții în transportul de gaze

Compania Transgaz şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au semnat Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea şi susţinerea investiţiilor în sectorul energetic din România, se arată într-un comunicat al transportatorului de gaze.

"Astăzi, 4 martie 2020, la sediul Reprezentanţei din Bucureşti, SNTGN Transgaz SA a semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea şi susţinerea Programului de investiţii al Transgaz. Din partea SNTGN Transgaz SA, Memorandumul de Înţelegere a fost semnat de domnul Ion Sterian, director general, iar din partea BERD, de domnul Alain Pilloux, Vice Preşedinte. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai managementul executiv al Transgaz şi al BERD".

Obiectivele programului sunt: extinderea, modernizarea şi înlocuirea reţelei interne pentru creșterea accesibilității utilizatorilor finali la reţelele de gaze, îmbunătăţirea siguranţei în aprovizionare şi diversificarea surselor de energie; colaborarea pentru dezvoltarea interconectării reţelelor de gaze naturale, cu scopul îmbunătăţirii siguranţei în aprovizionare şi diversificarea surselor de gaze în toată regiunea; cooperarea în proiecte de cercetare şi dezvoltare pentru ecologizare.

Transgaz are un Plan de Dezvoltare pe zece ani în cadrul căruia două proiecte,  FID (Final Investment Decision) şi A-FID (Advance Final Investment Decision) se ridică la 1,25 miliarde de euro.

Transgaz şi BERD colaborează deja pentru finanţarea proiectului BRUA, scop în care BERD a acordat Transgaz un împrumut de 278 milioane de lei.

Aceștia au fost parteneri și la achiziţionarea unui pachet de acţiuni al operatorului de transport grec, DESFA.

BERD şi subsidiara Transgaz din Republica Moldova, VMTG, colaborează pentru proiectul Ungheni - Chişinău pe sectorul de mediu şi social, asigurându-se de respectarea standardelor în implementarea proiectului. 

×
Subiecte în articol: transgaz berd Investitii