x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursa de la Bucureşti închide în scădere şedinţa de joi

Bursa de la Bucureşti închide în scădere şedinţa de joi

22 Aug 2019   •   22:00
Bursa de la Bucureşti închide în scădere şedinţa de joi
Sursa foto: jmiks/Getty Images/iStockphoto

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 16,38 milioane de lei (3,47 milioane euro).

Indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,27%, până la 9.119,36 puncte. Indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un declin similar, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis în scădere cu 0,1%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis cu o depreciere de 0,28%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a închis pe minus cu 0,3%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a închis în scădere cu 0,1%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 2,92 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - 2,07 milioane de lei şi Banca Transilvania - 1,95 milioane lei. 

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 8,7%, SSIF BRK Financial Group SA - (plus 4,33) şi Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (plus 2,91%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte, în scădere cu 3,82%, Cemacon (- 3,35%) şi Electromagnetica (- 3,21%).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bursa de la bucuresti