x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursele europene au ajuns la niveluri record

Bursele europene au ajuns la niveluri record

28 Mai 2021   •   15:12
Bursele europene au ajuns la niveluri record
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Bursele europene au atins, astăzi, un nivel record pe fondul impulsului generat de datele economice din SUA, care stimulează speranțele de revenire a economiilor după pandemia de coronavirus, scrie CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a câștigat 0,4% în tranzacțiile timpurii pentru a depăși recordul intraday de joi. Acțiunile companiilor de asigurări au câștigat 1,2%, și toate sectoarele, cu excepția automobilelor, au intrat pe teritoriul pozitiv.

Bursele globale par să se îndrepte spre o a șaptea zi consecutivă de câștiguri, după ce cererile pentru șomaj au scăzut la un mimin al perioadei de pandemie în SUA, de 406.000, potrivit datelor Departamentului Muncii de joi, oferind o perspectivă pozitivă a recuperării în cea mai mare economie din lume.

Acțiunile asiatice au crescut, de asemenea, în tranzacțiile de vineri, conduse de un câștig de peste 2% pentru indicele japonez Nikkei 225, în timp ce tranzacțiile futures din SUA indicau o deschidere puternică pe Wall Street.

Investitorii monitorizează, de asemenea, negocierile din Washington în legătură cu un pachet de cheltuieli cu infrastructura menit să consolideze recuperarea. Republicanii din Senat i-au prezentat joi o contraofertă de 928 miliarde de dolari președintelui Joe Biden, cu mult sub cea mai recentă propunere de 1,7 trilioane de dolari a Casei Albe.

La București, la ora transmiterii știrii, indicele BET indica un plus de 1,11%, remarcându-se creșterile acțiunilor BRD - Groupe Societe Generale, ALRO, Băncii Transilvania, Transelectrica, OMV Petrom și Romgaz.

Mediafax

×
Subiecte în articol: burse sua economie