x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Ce spune ministrul Transporturilor despre viitoarele autostrăzi din România

Ce spune ministrul Transporturilor despre viitoarele autostrăzi din România

30 Dec 2020   •   21:30
Ce spune ministrul Transporturilor despre viitoarele autostrăzi din România

Autostrăzile care se vor construi în România de acum încolo vor avea mai mult spațiu între banda de circulație și parapetul median, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Viitoarele autostrăzi din România vor avea mai mult spațiu între banda de circulație și parapetul median. Astăzi am semnat ordinul de ministru care modifică Normele tehnice privind proiectarea drumurilor. E o poveste interesantă, cu final fericit, care a început în iunie și la care au contribuit de atunci specialiștii companiei de drumuri și ai ministerului, iar mie astăzi mi-a revenit doar sarcina formală de a încheia procesul”, a spus demnitarul.

Plecând de la observația că parapetul median este prea aproape de banda de circulație pe autostrăzi, în luna iunie, Cătălin Drulă a scris un material în care analiza comparativ normativele de proiectare privind amplasarea parapetelor centrale de pe autostrăzile din România și alte țări.

Specialiști din CNAIR au preluat observația și propunerea. Au discutat-o în forumurile tehnice și au propus o modificare a normelor actuale.

„Luna aceasta, înainte de a prelua eu mandatul, a fost pus în consultare publică ordinul de ministru, astfel că am găsit tot procesul la final. Azi am semnat ordinul, ceea ce înseamnă că pe autostrăzile viitoare (care nu au încă proiect tehnic de execuție finalizat) vom scăpa de senzația de înghesuială. Le mulțumesc celor care au muncit în aceste luni la această mică modificare, care va un impact totuși semnificativ în confortul și siguranța rutieră pe autostrăzile viitoare”, transmite Cătălin Drulă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: auatostrazi Cătălin Drulă