x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Consiliul Concurenței analizează preluarea IMGB de către SIF Banat-Crișana

Consiliul Concurenței analizează preluarea IMGB de către SIF Banat-Crișana

29 Sep 2020   •   12:55
Consiliul Concurenței analizează preluarea IMGB de către SIF Banat-Crișana

Consiliul Concurenţei analizează preluarea companiei Doosan IMGB SA de către SIF Banat-Crișana. 

"Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se menţionează într-un comunicat al autorității.

SIF Banat-Crişana SA desfăşoară activităţi de investiţii financiare în vederea maximizării valorii propriilor acţiuni în conformitate cu reglementările în vigoare, șigestionarea portofoliului de investiţii.

IMGB este membră a grupului sud-coreean Doosan şi are ca obiect de activitate principal "producţia de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje", obţinând şi venituri din închirieri de spaţii de birouri, dar și din vânzarea de certificate de dioxid de carbon (CO2).

SIF Banat-Crişana a cumpărat terenul pe care se află platforma industrială IMGB, de 540.000 de metri pătraţi, cea mai mare suprafaţă tranzacţionată, în ultimii zece ani, în România.

Finalizarea tranzacţiei este însă condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.

"SIF Banat-Crişana informează investitorii că la data de 4 septembrie 2020 a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB SA, societate cu sediul în Bucureşti, Şoseaua Berceni, nr. 104. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, în conformitate cu legislaţia aplicabilă. SIF Banat-Crişana a fost asistată la realizarea tranzacţiei de către Biriş Goran SPARL şi Crosspoint Real Estate. Vom informa în mod corespunzător investitorii cu privire la evenimentele ulterioare apărute în legătură cu derularea tranzacţiei", potrivit comunicatului Crosspoint Real Estate, intermediarul vânzării.

Salariaţii Întreprinderii de Maşini Grele Bucureşti (IMGB) au protestat, în luna martie, în faţa Guvernului, împotriva intenţiei proprietarului coreean al fabricii de a o închide şi de a vinde terenul pe care se află platforma industrială. Protestatarii solicitau Guvernului să intervină pentru ca fabrica să nu fie închisă.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, declara pe 5 martie că este nevoie de un nou investitor la IMBG, care să continue activitatea, întrucât este de neacceptat ca utilajele de acolo să fie vândute la fier vechi.

"Avem o pârghie: au fost exceptaţi de la plata certificatelor verzi pe o lungă perioadă. O să urmărim dacă această exceptare s-a materializat în investiţii, aşa cum trebuia să fie, şi o să vedem ce măsuri vom lua după ce verificăm acest lucru", a spus demnitarul.

Compania va trebui să returneze ajutorul dacă nu a respectat lega. 

×
Subiecte în articol: imgb sif banat