x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii mai multor societăți

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii mai multor societăți

22 Iun 2021   •   09:15
Depozitarul Central distribuie dividende pentru acționarii mai multor societăți
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Începe distribuirea de dividende, de către Depozitarul Central, pentru acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Impact Developer & Contractor şi Fondul Proprietatea.

Valoarea dividendului brut pentru BVB este de 1,0672 lei/acțiune pentru acționarii înscriși în registru la 10 unie 2021. Aceștia le pot încasa de la Depoziitarul Central sau prin transfer bancar, în urma solicitării, sau în numerar la ghișeele BRD.

Acționarii Impact Developer&Contractor (IMP22E) pot încasa banii aferenți cuponului nr. 7. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 144,144 euro. Aceștia trebuiau să fie înregistrați la emitent pe 28 mai 2021. Sumele pot fi încasate de la Depoziitarul Central, deschise pe platforma T2S.

Acționarii Fondului Proprietatea (FP) pot încasa dividendele în perioada 22 iunie 2021-22 iunie 2024. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,072 lei. Ei trebuie să figurezew însgriși în registru la 28 mai 2021. Banii pot fi încasați de la Depozitarul Central sau prin transfer bancar, pe baza solicitărilor, sau la ghișeele BRD.â

Distribuirea dividendelor se realizează, din 2015, prin Depozitarul Central ș al participanților la sistemul de compensare decontare şi registru.

×