x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Fondurile de investiții au crescut cu 30% în ultimii trei ani

Fondurile de investiții au crescut cu 30% în ultimii trei ani

17 Feb 2021   •   12:01
Fondurile de investiții au crescut cu 30% în ultimii trei ani

Primele cinci fonduri de investiții din România au avut o performanță de 30% în ultimii trei ani pe Bursa de Valori din București (BVB), ceea ce înseamnă o  creștere de 10% pe an.

"Dacă ne uităm la performanţă, aceasta explică trendurile pe care le vedem, adică cel mai performant fond anul trecut a avut o performanţă apropiată de 20%, remarcabilă dacă o comparăm cu câştigurile oferite de depozitele bancare, care sunt în zona de 1, 2, 3 procente. Dacă ne uităm la performanţele din ultimii trei ani, vedem că primele cinci fonduri sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, care înseamnă 10% plus în fiecare an. Ne bucurăm să vedem că cele mai performante fonduri, marea lor majoritate, sunt fonduri care sunt structurate pe indicii Bursei de Valori Bucureşti şi aici ne referim la ETF construit de Tradeville, fondul de indice al BT, BT Index România, fondurile de index ale Certinvest, BET index şi XT index şi FDI Prosper Invest, administrat de SAI Broker. Pe scurt, ne bucurăm să vedem un parteneriat puternic între noi şi industria fondurilor de investiţii. Ne bucurăm să vedem performanţe bune pe care le oferă fondurile de investiţii investitorilor", a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

În contextul crizei economice generată de pandemia de coronavirus, fondurile de investiții dau semnale că își revin în acest an.

Preşedintele BVB a participat, miercuri, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare din 17 februarie, alături de reprezentanţi ai administratorilor de fonduri de acţiuni cu expunere pe piaţa de capital locală.

 

×
Subiecte în articol: fonduri de investitii bvb