x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Idei de investiții pentru a-ți crește nivelul de trai

Idei de investiții pentru a-ți crește nivelul de trai

26 Noi 2020   •   09:00
Idei de investiții pentru a-ți crește nivelul de trai

În zilele noastre, stabilitatea financiară, în urma căreia apare prosperitatea, reprezintă un obiectiv pentru majoritatea oamenilor. Oricine își dorește o viață mai bună, din toate punctele de vedere, iar dorința de a evolua, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, este cât se poate de naturală. Iar pentru a-ți spori nivelul de trai şi, implicit, stilul tău de viață să se îmbunătățească, este necesar să faci anumite investiții, care vor da roade fie pe termen scurt, fie pe termen lung.

 

Drept urmare, iată în ce ți-ai putea investi banii, pentru a te bucura de o viață mai bună.

Investește în tine

Exact, dacă vrei să faci o investiție, începe cu tine. Ca să evoluezi profesional, pe lângă ambiție și experiența pe care o capeți în cadrul jobului, ai nevoie de anumite certificări, diplome sau cursuri specializate, cu ajutorul cărora să poți obține un salariu mai bun. Investește în educația ta pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniul tău de activitate. Astfel, sacrifici din timpul și banii tăi în prezent pentru a putea avea un viitor strălucit. Asta pentru că nivelul tău de trai este direct proporțional cu parcursul tău profesional, cu cât vei avea o funcție mai înaltă, cu atât situația ta financiară se va îmbunătăți.

Câștiguri financiare pasive

În era tehnologiei, când aproape toate tranzacțiile se desfășoară în mediul online cu un simplu click, să ții banii la saltea nu mai reprezintă o soluție viabilă. Nu este recomandat să ai foarte mult cash, adică bani lichizi, în locuință, din cauza riscului de a fi furați sau de a fi pierduți pentru totdeauna din cauza unui dezastru natural. De aceea, soluția potrivită ar fi să îi depozitezi în siguranță și să obții și profit de pe urma acestei investiții. La ora actuală una dintre cele mai sigure investiții o reprezintă un depozit online. Pe lângă faptul că finanțele tale vor fi în siguranță, comparativ cu un cont de economii standard, un depozit bancar îți oferă un avantaj de luat în seamă, adică o dobândă superioară. Practic, banii pe care îi ai deja la dispoziție vor produce alți bani.

Chiriile, o investiție care îți asigură un venit constant

Dacă ai de gând să îți vinzi casa sau apartamentul, o parte din banii obținuți i-ai putea investi într-o locuință nouă pe care să o închiriezi. Astfel, în fiecare lună vei avea pe mână un venit constant, iar după un anumit interval de timp investiția ta se va amortiza. În acest mod, confortul tău va spori.

Investește în lucrurile care îți asigură confort și te fac fericit

De exemplu, dacă locuința ta are nevoie de o schimbare, ia în considerare un proces de renovare și reamenajare. Cumpără electrocasnice și aparatură de ultimă generație, investește în tehnologie și accesorii smart, înlocuiește mobilierul, sistemele de încălzire și răcire. În acest fel, chiar dacă aceste investiții nu îți vor genera profit, o să ai parte de confortul pe care ți-l dorești, iar stilul tău de viață se va îmbunătăți. De asemenea, dacă mașina personală are ceva kilometri la activ, investește într-un model fiabil, cu ajutorul căruia vei face economii.

 

Atât timp cât faci investițiile corecte, în funcție de nevoile și obiectivele tale financiare, nivelul de trai poate crește semnificativ. Totuși, asta necesită efort, ambiție și răbdare. Cu siguranță, nu te vei îmbogăți peste noapte. Pe de altă parte, o sumă de bani trebuie mereu reinvestită, ca riscul de devalorizare să fie cât mai mic. Înainte de a lua o anumită decizie cu privire la finanțele tale, studiază foarte bine piața în care vrei să investești. În primul rând, educația ta, mai ales cea financiară, are un impact major asupra viitoarelor tale venituri. Pe de altă parte, și sfaturile unui specialist din domeniul financiar sunt binevenite.

 

Sursă foto: unsplash.com

×