x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Un nou termen pentru finalizarea termocentralei Iernut

Un nou termen pentru finalizarea termocentralei Iernut

05 Mai 2021   •   10:22
Un nou termen pentru finalizarea termocentralei Iernut

Termocentrala de la Iernut, care aparține companiei naționale Romgaz, ar putea fi terminată la jumătatea anului viitor, cu o întârziere de peste 3 ani deoarece trebuia finalizată în 2019. Investiția se ridică la circa 269 de milioane de euro, scrie ZF.

Noul termen a fost anunţat de Vlad Sincă, preşedintele Comisiei Planului Naţional de Investiţii.

„Având în vedere faptul că SNGN Romgaz nu ar fi putut finaliza până la îndeplinirea termenului de 30.06.2021 proiectul de la Iernut (proiect deja aflat în întârziere şi prelungit anterior), Ministerul Energiei a solicitat către Comisia Europeană o nouă prelungire a termenului de finalizare şi punerea în funcţiune a proiectelor prin PNI până la data de 30.06.2022. Pe 29 aprilie răspunsul a fost unul pozitiv. Finanţarea nerambursabilă de peste 320 milioane lei a proiectului de la Iernut merge mai departe. Doar prin dialog şi transparenţă ne vom putea atinge obiectivele pe termen lung“, a scris Vlad Sincă pe Facebook.

Proiectul este considerat o reușită, iar întârzierile au fost provocate de OUG 114 care a dus la creşterea semnificativă a salariilor din domeniul construcţiilor, ceea ce a dat naștere la probleme cu Romelectro şi partenerul spaniol, Duro Felguera, în dezvoltarea acestei investiţii. Peste toate, s-a suprapus şi criza sanitară care a întârziat lucrările.

Romgaz nu a confirmat oficial data finalizării termocentralei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: romgaz termocentrala iernut