x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 20% din angajaţi au plecat la mai puţin

20% din angajaţi au plecat la mai puţin

de Valentin Gros    |    09 Iul 2019   •   17:10
20% din angajaţi au plecat la mai puţin
Sursa foto: jacoblund/Getty Images/iStockphoto

Un român din 5 şi-a schimbat serviciul, cel puţin o dată, de-a lungul carierei, cu unul mai prost plătit, relevă un sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs. 

Dintre cei care acceptă să se mute la un job cu salariul mai mic, 22% o fac pentru un program de lucru mai lejer şi flexibil, alături de posibilitatea de a lucra de acasă. 

21,7% dintre respondenţi ar accepta un loc de muncă mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională, iar 15,5% ar face acest pas dacă beneficiile extra-salariale ar fi mai consistente. 

Oportunitatea de a avansa mai rapid în carieră ar conta mai mult decât nivelul noului salariu pentru 10,5% din angajaţi, urmată de localizarea biroului mai aproape de casă (8,6%), existenţa unui colectiv mai bun (6,2%) sau un brand de angajator mai atractiv (3%). 

Conform studiului, 2 din 10 angajaţi cer o mărire de salariu în decursul primului an de la angajare, iar 4 din 10 cer o majorare în al doilea an de la angajare. Doar 7% aşteaptă să treacă măcar doi ani până să ceară şefilor un salariu mai mare, iar o treime nu solicită niciodată o majorare salarială, aşteptând ca aceasta să le fie oferită.

×