x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 33 de muncitori din Sri Lanka alungați din Botoșani au ajuns la fabrica DeLonghi din Jucu

33 de muncitori din Sri Lanka alungați din Botoșani au ajuns la fabrica DeLonghi din Jucu

28 Mai 2020   •   10:33
33 de muncitori din Sri Lanka alungați din Botoșani au ajuns la fabrica DeLonghi din Jucu
Sursa foto: FB Violeta Alexandru

33 de muncitori din Sri Lanka au ajuns, joi, la fabrica DeLonghi din Jucu, județul Cluj, unde vor fi angajați ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică. Muncitorii au fost alungați din Botoșani după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de coronavirus.

Cei 33 de muncitori din Sri Lanka vor fi angajați ca operatori pe liniile de asamblare aparatură electrocasnică.

Ei au sosit joi dimineață la fabrică și au fost incluși într-un triaj epidemiologic, iar după ce vor fi aprobate documentele de la Imigrări vor începe perioada de training.

Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

„Vor evolua, învăța, nu vor avea funcții auxiliare”, a spus Petcu.

Întrebată de ce compania a ales să angajeze muncitori din Sri Lanka, aceasta a precizat că a fost, în primul rând, un gest de omenie, pentru a ajuta niște oameni aflați într-o situație dificilă.

„Este cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, de respect și siguranță. Și să lucreze acasă la ei în loc să lucreze pentru alții”, a spus Petcu.

Toți muncitorii vor fi cazați într-o pensiune din județul Cluj.

Contractele de muncă vor avea o durată de un an, iar muncitorii din Sri Lanka vor avea condiții egale cu cei români.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: DeLonghi sri lanka