x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 5 lucruri de care să ții cont la un interviu de angajare

5 lucruri de care să ții cont la un interviu de angajare

11 Aug 2021   •   10:25
5 lucruri de care să ții cont la un interviu de angajare
Sursa foto: woman in blue long sleeve shirt using silver macbook photo – Free Person Image on Unsplash

Experiența unui interviu de angajare poate fi una stresantă pentru candidați, mai ales dacă luăm în considerare faptul că, uneori, ne lovim de comportamentul acid al recrutorilor.

 

Pentru a gestiona emoțiile din timpul unei întâlniri cu un potențial angajator, ține cont de câteva lucruri importante care te vor ajuta să treci cu brio chiar și de cele mai dure interviuri.

 

1.Informează-te cu privire la angajator

 

Înainte de a merge la interviu, fă-ți temele. Ce presupune asta? Mai exact, informează-te cu privire la angajator. Asigură-te că știi câteva detalii despre istoricul companiei respective, că ai înțeles cerințele care sunt solicitate de postul pentru care aplici și interesează-te chiar și despre oamenii care ocupă funcții cheie în firmă. În plus, vizitează site-ul companiei și vezi ce alte aspecte cheie furnizează acesta în legătură  cu organizația din care îți dorești să faci parte. Informându-te cu privire la toate aceste detalii îți va fi mai ușor să răspunzi întrebărilor primite din partea recrutorului în timpul interviului.

 

2.Îmbracă-te potrivit ocaziei

 

Probabil nu mai este nevoie să menționăm faptul că, pentru a reuși să faci o impresie bună la un interviu de angajare una dintre condiții este să te îmbraci potrivit ocaziei. Prin urmare, pregătește-ți o ținută office, acordă atenție manichiurii (indiferent că ești femeie sau bărbat) și ai grijă ca hainele și accesoriile pe care le porți să arate impecabil și să ți se potrivească mănușă. Adaugă o notă de personalitate outfitului folosind parfumuri pentru femei cu arome discrete, care să nu îi deranjeze olfactiv pe cei care vor ține interviul. Un look profi te va ajuta să câștigi încă o bilă albă în fața angajatorilor și, în plus, îți va conferi un plus de încredere în tine - știm cu toții cât de important este să fii sigur pe tine la un interviu, nu-i așa?!

 

3.Ai grijă să nu întârzii

 

Punctualitatea este una dintre caracteristicile pe care recrutorii o caută în tipologia angajatului perfect. Așadar, una dintre regulile de aur pe care trebuie să le respecți atunci când mergi la un interviu de angajare este să nu întârzii. Dacă locuiești într-un oraș mare, cu siguranță traficul este un factor pe care să îl iei în calcul atunci când stabilești care este ora la care vei pleca spre locul de întâlnire; în plus, dacă te deplasezi cu mașina personală, nu mai este un secret că găsirea unui loc de parcare este, de cele mai multe ori, o misiune dificilă, de aceea ai nevoie de o marjă de timp mai mare.

 

4.Comunică eficient

 

Abilitățile de comunicare eficientă reprezintă un atu atunci când stai de vorbă cu un potențial angajator. Din acest motiv, e foarte important să fii atent la vocabular, dar și la limbajul corpului pe toată durata interviului. Ce presupune comunicarea eficientă într-un astfel de context? Iată câteva sfaturi:

 

  • Evită să utilizezi termeni de jargon;
  • Nu întrerupe interlocutorul;
  • Răspunde la orice întrebare, fără să te limitezi la un simplu ”Nu știu”.

 

5.Fii relaxat

 

Un interviu de angajare nu ar trebui să fie o sursă de stres, deși este considerat astfel pentru mulți dintre candidați. Poate cel mai important sfat de care să ții cont atunci când ești față în față cu angajatorul este să fii relaxat. Adoptă o postură a corpului care denotă siguranță de sine și deschidere și, totodată, nu exagera cu exprimarea entuziasmului cu privire la jobul în cauză, deoarece o atitudine disperată este întotdeauna un minus!

 

Urmează să mergi la un interviu? Păstrează-ți calmul, pune în aplicare recomandările noastre și totul va decurge foarte bine!

×