x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 80% dintre multinaționale au adoptat munca la distanță

80% dintre multinaționale au adoptat munca la distanță

19 Oct 2020   •   10:57
80% dintre multinaționale au adoptat munca la distanță

Circa 80% dintre multinaționale au adoptat munca la distanță din cauza pandemiei de coronaviru, potrivit companiei de consultanță PwC. Acest lucru va fi menținut și în următorii 2-3 ani.

"Vechiul normal nu mai există şi nu va mai exista în următorii doi-trei ani. Cu cât companiile şi managerii înţeleg mai bine acest aspect, cu atât mai repede vom reuşi să ne asumăm şi să ne obişnuim cu noua normalitate.

Pandemia a schimbat numeroase lucruri, la nivel mondial, începând cu modalitatea de lucru, obiceiurile de consum, nivelul de trai, a stimulat creativitatea în numeroase domenii şi a generat transformări rapide în industrii în care operaţiunile nu se puteau opri. Trebuie să fim conştienţi de toate aceste lucruri şi să percepem noua realitate ca fiind viitorul nostru din următorii ani", a declarat Anca Cîrstoiu, Division Manager Small & Medium Business.

Circa 53% dintre companiile participante la sonda au implementat sistemul muncii de acasă, iar celelalte vor să facă acest lucru până la sfârșitul anului.

Trei ministere, respectiv Economie, REnergie și Mediul de Afaceri vor să acorde granturi de 2.000 de euro pentru susiținerea microîntreprinderilor, PFA-urilor, ONG-urulir li cabinetelor medicale, bani proveniți din fonduri europene și de la buget. 

Pe lângă societățile mari, și IMM-urile au implementat soft-uri ERP pentru simplificarea proceselor de business. Mult companii au investit în tehnologia informației pentru desfășurarea activităților cu angajații. 

Studiul a fost realizat pe 300 de organizații globale.

×
Subiecte în articol: munca la distanta